Alapvető tényezők

Leányfalun van 3000 ingatlanhoz vezető út (az első ütemben 22 km gázvezeték épült)
Leányfalu az állami költségvetésből a mintegy 1000 ingatlanra bejelentett lélekszám után részesül. (Ahol nincs üdülőterület, ott is kevésnek tartják az állami juttatást - nekünk annak az egyharmada jut.)
Mivel nem volt szigorúan elkülönítve a lakó és az üdülőterület, most mindenhol van lakos, aki az önkormányzattól várja  el (joggal), hogy a házához burkolt út vezessen.
Volt kevés jóminőségű utunk, amit a csatornázáskor és a gázbevezetéskor hagytunk tönkretenni.
A vízelvezetés hiányossága miatt a meglévő állag is gyorsan romlik.
A szoros körülépítettség miatt a vízmosások természetes jelenléte is aggasztó. Csak a hosszú száraz időszaknak köszönhető, hogy kevés baj volt velük. Minden felhőszakadáskor várható velük probléma. Jónéhány helyen az úttest leszakadása is előfordulhat.
Eleink - talán alpolgármester úr személy szerint is ismeri őket - íróasztal mellől a vízfolyásokra is rajzoltak telekhatárokat, azon keresztbe menőt is, magántulajdonba kerülőt is. Azután természetesen kerítést is engedtek rá építeni, betonalapút is. A víz úgyis megtalálja az utat magának! Mára pedig nincs engedélyezési kötelezettség a kerítés építésére. Van is belőle gondja a mai Polgármesteri Hivatalnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése